Coronavirus informatie

TANDARTSPRAKTIJK PUNTGAAF BARNEVELD
NOODSITUATIE IVM CORONA VIRUS TOT EN MET 13 APRIL

Geachte patiënten en bezoekers van Tandartspraktijk Puntgaaf.

Vanwege advies van Overheid en RIVM in samenwerking met de overkoepelende beroepsverenigingen is besloten dat de praktijk alleen nog open is voor spoedeisende hulp aan Niet-Corona patiënten. Als u denkt dat u bij ons langs moet komen voor een urgente kwestie dan zijn wij telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 10.00. U kunt ook een email naar info@puntgaaf.nl sturen.

Het merendeel van de gewone reguliere behandelingen wordt uitgesteld tot na 13 april. Tot en met Pasen geldt deze regeling.

Sommige behandelingen krijgen nog beperkt doorgang indien er door uitstel problemen kunnen ontstaan van de (mond)gezondheid.

Wij willen ten alle tijden voorkomen dat deze periode schade veroorzaakt aan uw mondgezondheid. Uw frequente bezoek aan ons is daar nog altijd de beste methode voor. Nu deze frequentie van bezoeken tijdelijk doorbroken is, verzoeken wij u nog zorgvuldiger dan voorheen uw mond goed te verzorgen en al onze eerder afgegeven adviezen, thuis op te volgen.

Als u een afspraak wilt maken om naar onze praktijk te komen dan:
Bent u verplicht te melden of u tot de risico groepen behoort voor het Corona virus en of dat u verkouden bent of zich ziek voelt voordat er een afspraak kan worden gemaakt. Ook als een van uw gezinsleden thuis symptomen van koorts en/of verkoudheid heeft kunt u even geen afspraak maken tot er duidelijkheid is over Corona binnen uw gezin. Indien dat het geval is neemt u dan ook via email info@puntgaaf.nl contact met ons op zodat wij met u doornemen wat dan de mogelijkheden zijn voor een behandeling bij de GGD of een Corona Spoed praktijk in de regio. Ook kunnen onze tandartsen al heel veel hulp geven via email om u gerust te stellen en concrete aanwijzingen geven om de pijn of klacht te bestrijden. Onze zorg en adviezen voor u blijven beschikbaar.

Wij volgen de adviezen van de overheid en de overkoepelende tandartsverenigingen ANT en KNMT in combinatie met recent wetenschappelijke toonaangevende onderzoeken. Wij nemen hierin onze eigen beslissingen. Door alleen spoedbehandelingen te doen zorgen wij voor minder mobiliteit en minder redenen om uit huis te komen. Dat helpt het virus te bedwingen. Wij zijn er van overtuigd dat de tandartspraktijk het virus niet verder verspreidt.

Extra maatregelen voor deze periode bij een bezoek aan onze praktijk zijn de volgenden:

 1. U raakt zo weinig mogelijk met uw handen objecten en oppervlakten aan.
 2. U houdt anderhalve meter afstand tot alle andere mensen in de praktijk en tot onze receptie. Wij zorgen voor zo weinig mogelijk of geen wachttijden, zodat het aantal aanwezige personen zo klein mogelijk is.
 3. Bij eigen verdenking van verkoudheid of koorts bij uzelf of in uw gezin kunt u uw afspraak kosteloos afzeggen. Bent u ouder dan 70 jaar en/of heeft u een kwetsbare gezondheid dan is een tandheelkundige behandeling op dit moment niet aan te raden.
 4. U hoest in een verse tissue of in de elleboog. U raakt uw gezicht mond of neus alleen aan met schone tissue, niet met uw handen.
 5. U kunt bij ons niet naar de WC. Dat moet u thuis doen als voorbereiding.
 6. Wij laten u 30 seconden spoelen met 1% waterstof peroxide vooraf aan de behandeling
 7. Uw behandeling wordt grotendeels onder rubberdam (regenjas) afgedekt uitgevoerd.
 8. Er is uitsluitend toegang voor patiënten met een afspraak die voldoen aan de voorwaarden en geen koorts of klachten van verkoudheid in het gezin hebben.
 9. Wij verzoeken u om alleen binnen te komen. Uitzonderingen hierop zijn jonge kinderen die een begeleider nodig hebben.
 10. We behandelen volgens de gebruikelijke tarieven. Er zijn geen extra kosten in geval van spoed.
 11. Heeft u een vraag of is er iets onduidelijk stuurt u ons dan een email naar info@puntgaaf.nl. Dat werkt beter dan de telefoon!!!

Tot slot
De richtlijnen voor tandartsen in Nederland op het gebied van Infectie en Preventie behoren tot de hoogste van Europa. In onze praktijk passen wij deze richtlijnen zorgvuldig en professioneel toe. U ziet ons met handschoenen, mondkapjes en een beschermende bril. De instrumenten zijn afgedekt en hierdoor beschermt tegen aerosolen. Alle oppervlakten en ook de deurknoppen worden zeer goed schoongehouden en afgenomen met alcohol na ieder bezoek. Wij nemen meer tijd voor de wisseling van patiënten voor extra preventiemaatregelen van de behandelruimte en er zijn minder patiënten in de wachtkamer. Wij passen deze regels toe voor uw en onze gezondheid.

Onze excuses voor het ongemak.

Wij hopen dat wij samen met U snel door deze moeilijke periode heenkomen.

John Heijdra
Tandartspraktijk Puntgaaf